Percheziții DNA la Primăria Capitalei. Procurorii scotocesc în birourile Poliției locale

Procurorii DNA sunt vineri după amiază în Primăria Capitalei și caută documente în birouri. Potrivit primelor informații, DNA face percheziții în birourile Poliției locale din clădirea Primăriei.

Procurorii caută documente legate de amenda record dată de Primăria Capitalei parcului IOR, pentru că există plângeri potrivit cărora sancțiunea ar fi fost abuzivă.

Primarul general al Capitalei anunţa, pe 31 octombrie 2023, că Poliţia locală a aplicat o amendă de 35 milioane de euro proprietarului terenului retrocedat din Parcul IOR. El explica că amenda a fost aplicată în baza unui articol din Legea 24/2007 care penalizează schimbarea destinaţiei sau reducerea suprafeţei spaţiului verde.

„Este vorba de un articol din Legea 24/2007 care interzice reducerea suprafeţelor de spaţiu verde. Este foarte important ca acest articol să rămână în Legea 24, atât prin anumite propuneri care s-au făcut pe Codul urbanismului, cât şi prin propuneri de modificare a Legii 24 pe 2007 care sunt dezbătute în Parlament aceste articole ar fi urmat să dispară. Este un articol care penalizează schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde cu o sumă între 1.000 şi 2.000 de lei pe metrul pătrat, asta e foarte important, şi nu o sumă fixă pentru oricât de mult ai defrişa spaţiu verde. Deci, invit societatea civilă să urmărească cu atenţie dezbaterile şi pe Codul urbanismului şi pe Legea spaţiilor verzi – Legea 24/2007, astfel încât acest articol să rămână în lege, să poată fi aplicat altora care au aceleaşi idei ca şi cei de aici”, declara primarul general al Capitalei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *