Percheziții în București, dosar de evaziune fiscală: 16 persoane urmărite penal pentru un „tun” de 6 milioane de lei

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală. 16 persoane sunt suspectate că au înregistrat în contabilitate facturi fictive şi au produs un prejudiciu de 6 milioane de lei.

Astăzi, 12 aprilie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 10 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de evaziune fiscală”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că în cauză sunt efectuate cercetări în legătură cu înregistrarea în evidenţa contabilă de cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în baza unor facturi emise în numele unor societăţi ce nu au efectuat livrările de bunuri ori prestările de servicii, cu impact negativ atât asupra mediului de afaceri, cât şi asupra bugetului de stat.

De asemenea, vor fi efectuate verificări la sediile sociale şi punctele de lucru ale societăţilor implicate în mecanismul infracţional. Totodată, vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, în scopul identificării conducerii la sediul unitaţii de poliţie, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale, audierii, precum şi pentru instituirea de măsuri asigurătorii cu privire la bunurile mobile şi imobile identificate ca fiind deţinute de persoanele bănuite”, a mai transmis sursa citată.

A fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penală faţă de 16 persoane bănuite şi a fost stabilit un prejudiciu de 6.000.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor Institutului Naţional de Criminalistică – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *