Percheziții în mai multe orașe: Fraude cu fonduri garantate de stat pentru IMM-uri

Anchetatorii fac marți percheziții în mai multe orașe din România în cadrul unui dosar de constituirea unui grup infracțional organizat, obținerea ilegală de fonduri și înșelăciune. În dosar este vorba despre fraude cu fonduri garantate de stat pentru IMM-uri.

Marți, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, fac 19 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița, Sibiu, Timiș, Alba, Maramureș, Constanța, Brașov și în municipiul București. Sunt vizate 10 persoane. Acestea sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, obținerea ilegală de fonduri și înșelăciune.

„Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada iunie 2020 – ianuarie 2021, prin intermediul a șase societăți comerciale, bănuiții ar fi solicitat fonduri garantate de stat pentru întreprinderi mici și mijlocii și ar fi falsificat documente, în vederea obținerii de finanțări de la diverse unități bancare, cu intenția vădită de a nu returna împrumutul”, au anunțat anchetatorii.

Prejudiciul cauzat este de 1.180.000 de lei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *