Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de aproape 1,8 milioane de lei – VIDEO

Un bărbat și o femeie sunt cercetați de polițiștii din Capitală pentru evaziune fiscală în formă continuată cu un prejudiciu de peste 1,7 milioane de lei. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 4 au făcut 9 percheziții domiciliare și au pus în executare două mandate de aducere, în județele Vrancea și Bacău, într-un dosar penal de evaziune fiscală în formă continuată.

În perioada 2013 – 2017, un bărbat și o femeie, în vârstă de 53, respectiv 54 de ani, în calitate de asociați și administratori ai unei firme, ar fi creat și controlat o societate comercială „tip fantomă” în vederea emiterii de facturi, fără un conținut economic real.

Cei doi, în numele firmei beneficiare, ar fi declarat de la societatea de „tip fantomă” achiziții fictive, în valoare de 5.669.787 de lei, cauzând un prejudiciu în dauna bugetului consolidat al statului în valoare de 1.786.212 lei.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri, care au legătură cu operațiunile comerciale investigate, 3 unități PC, precum și 10.745 de euro, 37.750 de lei și 215 dolari.

Persoanele bănuite au fost duse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, au fost reținute pentru 24 de ore. Ulterior, față de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. De asemenea, in cauză au fost instituite măsuri asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului produs.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (66 de acte materiale).

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *