Permisul de conducere clasic s-ar putea să dispară și să se transforme într-un simplu cod, la nivel UE

Permisul de conducere ar putea fi eliminat la nivelul Uniunii Europene. În următorii ani, șoferii ar putea circula pe drumurile publice fără să mai aibă grija actelor. Din anul 2030, permisul de conducere s-ar putea transforma într-un simplu cod QR care să fie verificat şi recunoscut pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Aceasta este, în prezent, o propunere venită de la Bruxelles, din partea Comisiei Europene, care îşi doreşte, printre altele, să crească gradul de siguranţă pe drumurile publice, potrivit ziarulromanesc.de.

„Acest permis va fi utilizat, cel puţin pentru o perioadă, în paralel cu un permis în format fizic, ca până în prezent, mai ales că sunt foarte mulţi cetăţeni care probabil nu au anumite abilităţi digitale”, a declarat Marius Petrache, comisar şef la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Iniţiativa Comisiei Europene este, în momentul de faţă, la nivel de proiect. Până să devină lege, mai poate suferi o serie de modificări. După ce va fi reglementată întreaga procedură, statele membre ale UE vor trebui să îşi pună la punct infrastructura digitală.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *