Peste 100.000 de produse contrafăcute au fost depistate de Poliția de Frontieră în primele luni din 2023

Peste 100.000 de produse contrafăcute au fost depistate de poliţiştii de frontieră în primele luni ale anului 2023. În primele trei luni ale anului, Poliţia de Frontieră Română a desfăşurat „acţiuni de depistare a celor care au ca preocupare traficul cu produse contrafăcute, acţionându-se cu precădere în punctele de trecere ale frontierei, dar şi în zona de frontieră, constatându-se fapte de încălcare a regimului drepturilor de proprietate intelectuală cu preponderenţă la intrarea în România.”

În urma acestor acţiuni, poliţiştii de frontieră au depistat 271 fapte de natură infracţională, cu 140% mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2022, când au fost constatate 112 infracţiuni. Ei au confiscat bunuri contrafăcute purtând mărci internaţionale protejate, după cum urmează: 63.500 de produse cosmetice şi de parfumerie, 59.000 articole de vestimentaţie, 17.500 jucării, 12.800 perechi de încălţăminte şi 2.000 articole de marochinărie, notează zf.ro.

Poliţiştii de frontieră au constatat că oamenii implicaţi în activităţile ilegale provin preponderent din România, Turcia, Bulgaria şi Ucraina. De asemenea, rutele folosite pentru introducerea mărfurilor contrafăcute în ţară sunt China-România, pe mare, şi Turcia – Bulgaria – România, pe uscat.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *