Peste 23.000 de pachete de țigări, descoperite pe o platfomă cu care erau transportate uși din Bulgaria în Belgia

Peste 23.000 de pachete de țigări care nu au fost declarate la vamă au fost descoperite de polițiștii din Dolj pe o platfomă cu care erau transportate uși din Bulgaria în Belgia. Potrivit IGPR, în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au desfășurat o acțiune pentru combaterea comerțului ilicit și comercializării ilegale a țigaretelor, informează Mediafax.

În jurul orei 3.30, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Calafat și al polițiștilor de frontieră, a fost oprită, pentru control, pe DN 56, în localitatea Basarabi, o autoutilitară ce tracta o platformă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Pe platformă au fost descoperite uși din PVC, fabricate în Bulgaria, cu destinația Belgia. În urma verificărilor suplimentare, în interiorul ușilor au fost descoperite 23.571 de pachete de țigări, diverse mărci, care aveau aplicate timbre fiscale emise de Republica Bulgară, dar care nu ar fi fost declarate la controlul vamal. Totodată, asupra șoferului și a pasagerului, doi bărbați de 55 și 45 de ani, cetățeni bulgari, au fost descoperiți 22.560 de euro, 395 de leva și 86 de lei.

Întreaga cantitate de ţigarete, sumele de bani și vehiculele au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor. Cei doi bărbați au fost duși la sediul IPJ Dolj pentru audieri, iar în urma probatorului administrat a fost dispusă reținerea bărbatului de 55 de ani pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 de ţigarete.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *