Peste 730 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite de către poliţiştii români şi străini, în perioada 19 – 25 mai

Peste 730 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite de către poliţiştii români şi străini, în perioada 19 – 25 mai, iar dintre acestea 543 au fost descoperite în România.

În perioada 19 – 25 mai 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 733 de persoane, 43 de autovehicule şi 39 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 543 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române, duminică, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a menţionat că poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, fiind depistate 99 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 220 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 32 de documente, au fost găsite 40 de autovehicule şi cinci plăcuţe de înmatriculare, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, notează news.ro.

Totodată, 190 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 14 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 21 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar cinci erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii străini au mai descoperit pe teritoriul lor şapte documente şi trei autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *