Plantație de canabis, cu peste 100 de plante, descoperită de DIICOT într-o livadă. Capul rețelei, prins drogat la volan

Într-o livadă din județul Caraș-Severin, procurorii DIICOT au dezvăluit o plantație de canabis. Individul care coordona această grupare și se ocupa de cultivarea plantelor a fost capturat în timp ce se afla sub influența drogurilor la volanul unui autovehicul.

În iulie 2023, conducătorul grupării a recrutat două persoane, formând astfel o organizație infracțională cu scopul de a comite trafic de droguri de risc.

În perioada iulie-august 2023, liderul grupului a cumpărat semințe din Spania, pe care le-a utilizat pentru a planta. Cei doi co-inculpați au fost responsabili de monitorizarea și îngrijirea culturii, precum și de identificarea unui spațiu adecvat în zona rurală a județului Caraș-Severin. Acest spațiu a fost închiriat de către liderul grupului, conform unei declarații emise de către DIICOT, potrivit Adevarul.

Pe data de 26.08.2023, printr-un apel la numărul de urgență 112, o persoană a informat autoritățile că în livada din apropierea locuinței sale din comuna Ramna, pe care o închiriase unor bărbați, a observat prezența a mai multor plante ce par a fi de tip canabis.

Un echipaj de poliție de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa a descoperit plantația de cannabis într-o livadă, confiscând 103 de plante în diferite stadii de creștere, cu o masă totală de peste 20 de kilograme, precum și aproximativ 250 de grame de fragmente vegetale și muguri de cannabis. Liderul grupului a fost prins conducând un autoturism în apropierea locației, unde au fost găsite și resturi de țigarete și substanțe uscate de culoare brun-oliv.

Inculpatul a trecut prin teste rapide Drager și aparatul Drager DrugTest, ambele arătând rezultate pozitive. Aparatul DrugTest a arătat prezența THC (substanță din canabis), motiv pentru care a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice. La data de 27.08.2023, a fost arestat preventiv.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *