Poliția atrage atenția asupra unei campanii de fraude online: Falși angajați ai unor bănci

Poliția Română atrage atenția asupra unei campanii de fraude online, aflată în desfășurare și foarte răspândită în mai multe țări europene, comise de falși angajați ai unor bănci. Poliția Română a fost informată cu privire la o campanie de fraude online, care este în desfășurare de câteva luni, având o răspândire la scară largă în mai multe țări europene, printre care Germania, Austria, Olanda, Finlanda și Belgia, săvârșite prin apeluri telefonice nesolicitate, în care persoanele bănuite își atribuie identitatea unor persoane din cadrul unităților bancare, informează Mediafax.

Conform IGPR, victimele sunt informate cu privire la faptul că, în urma unor atacuri cibernetice, conturile lor bancare au devenit vulnerabile și că trebuie să transfere de urgență soldul disponibil într-un cont sigur al băncii, în caz contrar existând riscul pierderii sumelor de bani aflate în aceste conturi.

În această modalitate, bănuiții conving persoanele vătămate, în general persoane în vârstă sau cu o educație financiară precară, să transfere banii în conturi bancare controlate de aceștia, deschise la aceeași bancă, de unde sumele sunt transferate succesiv și transformate în criptomonede, în vederea îngreunării depistării persoanelor bănuite”, arată IGPR.

Polițiștii le recomandă oamenilor ca, în cazul în care primesc astfel de apeluri telefonice nesolicitate, să nu dea curs celor transmise telefonic, să nu acceseze eventualele linkuri sau atașamente transmise și să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *