Poliția „calcă” peste traficanți de aur: 11 persoane luate pe sus și audiate. Acuzații de contrabandă și delapidare în dosar

Poliţiştii prahoveni au ridicat şi dus la audieri, sâmbătă, pe bază de mandat, 11 persoane într-un dosar care vizează infracţiuni de delapidare, complicitate la delapidare, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, contrabandă si contrabandă asimilată. Audierile au loc într-un dosar care vizează tranzacţii nedeclarate cu bijuterii din aur, iar ancheta a pornit de la o captură de bijuterii nedeclarate la vamă, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie-iulie 2023, persoanele bănuite ar fi introdus în ţară bijuterii din metale preţioase, fără a le declara organelor vamale, de regulă de provenienţă din Turcia, iar ulterior le-ar fi comercializat către diferite persoane fizice sau juridice. Prejudiciul sesizat în cazul infracţiunii de delapidare este de aproximativ 750.000 de lei, iar cel cauzat prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă urmează a fi stabilit”, informează Poliţia judeţeană Prahova.

Sâmbătă, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut 13 percheziţii la domiciliile şi la sediul unui operator economic, din judeţul Prahova în acest dosar. Surse judiciare au declarat pentru News.ro că firma vizată este o casă de amanet, iar dosarul a pornit după ce persoane care au legătură cu acestea au fost depistate în vamă, încercând să introducă în ţară cantităţi mari de bijuterii fără a le declara.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *