Poliția de Frontieră a prins în 24 de ore peste 50 de migranţi ascunşi în camioane

În ultimele 24 de ore, peste 50 de migranţi au fost prinşi, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în camioane verificate în Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac I şi Nădlac II, şoferii fiind cercetaţi pentru trafic de migranţi, informează Agerpres.

La Nădlac II, trei camioane înmatriculate în România, conduse de cetăţeni români, transportau migranţi.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijloacelor de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă, respectiv în cabina de dormit a unei autoutilitare, 50 de cetăţeni străini. Aceştia au fost conduşi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan, Siria şi Nepal ce intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în diferite state din Spaţiul Schengen. O parte dintre aceştia au solicitat o formă de protecţie pe teritoriul României, alţii figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră”, a transmis vineri Poliţia de Frontieră Arad.

De asemenea, și la Nădlac I, au fost descoperiţi într-un camion, în cabina de dormit, cinci migranţi din Siria, solicitanţi de azil. În ambele cazurile, şoferii sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi. Mai mult decât atât, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au observat, la aproximativ 20 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos.

„Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Bangladesh, în vârstă de 21 respectiv 29 de ani şi figurau ca fiind intraţi legal în ţara noastră”, a mai declarat Poliţia de Frontieră Arad.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *