Poliţia de Frontieră: Peste 35 de tone de deşeuri, oprite la intrarea în România

Poliţiştii de frontieră de la Borş II, judeţul Bihor, împreună cu angajaţi ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu 35.240 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.

„Poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat în data de 12.05.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, ajutoare umanitare, respectiv metale neferoase (aluminiu) de la societăţi comerciale din Suedia şi Slovacia, pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră.

În urma verificărilor, s-a constatat că automarfarele erau încărcate cu 35.240 kilograme de mărfuri uzate, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară. Astfel, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *