Poliția, în CONTAINERE, în Vama Veche! Incredibil cum arată secția din care a plecat, netestat, șoferul drogat care a ucis 2 tineri

Șoferul drogat care a ucis cei doi tineri pe litoral a fost verificat într-un container improvizat al Poliției din Vama Veche. Încăperea unde lucrează oamenii legii este mai mică decât un garaj. Stațiunea care ar trebui verificată non-stop pentru droguri își găzduiește polițiștii în niște containere.

Șoferul care a lovit cu mașina sa un grup de tineri în 2 Mai, ucigând doi dintre ei, a petrecut mai multe ore în sediul Poliției Vama Veche-2 Mai.

La sediul Poliției Vama Veche – 2 Mai a fost adus tânărul drogat în noaptea de dinaintea tragediei, când a fost găsit cu substanțe interzise asupra lui, în mașină. Însă a fost lăsat liber pentru că nu a mai fost testat pentru droguri. În schimb a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind negativ. Iar la jumătate de oră după ce a plecat de la Poliție a avut loc tragedia. Matei-Vlad Pascu mai fusese oprit în trafic de Poliție și cu o zi înainte.

Imagine

Cum arată sediul Poliției Vama Veche-2 Mai, de unde a plecat șoferul care a comis tragedia / Foto: Ziua de Constanța

Iată cum arată tot sediul Poliției Vama Veche-2 Mai, situat la intrarea în Vama Veche. 

Imagine

Cum arată sediul Poliției Vama Veche-2 Mai, de unde a plecat șoferul care a comis tragedia / Foto: Ziua de Constanța

În imagini se văd și cele două containere lipite între ele, cu o singură intrare și trei tomberoane.

Imagine

Cum arată sediul Poliției Vama Veche-2 Mai, de unde a plecat șoferul care a comis tragedia / Foto: Ziua de Constanța

Biroul de Poliţie Vama Veche – 2 Mai a fost inaugurat într-un container chiar în acest an, în urmă cu câteva luni, pe 29 aprilie.

Imagine

Cum arată sediul Poliției Vama Veche-2 Mai, de unde a plecat șoferul care a comis tragedia / Foto: Ziua de Constanța

Înainte de inaugurarea actualului sediu, cele două stațiuni aparţineau de Secţia 3 Poliţie Rurală Mangalia, scrie replicaonine.ro.

Tânărul de 19 ani – Vlad-Matei Pascu, care conducea sub influența substanțelor interzise, a pierdut controlul volanului și a lovit în plin un grup de tineri care se întorceau din Vama Veche în 2 Mai, unde erau cazați. În urma impactului au murit pe loc Sebi (Sebastian O.), de 21 de ani, și o fată  – Roberta D., de 20 de ani.

Tânărul șofer a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior de pollițiști în Vama Veche. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, prin decizia Judecătoriei Mangalia. Pascu era conducător auto începător şi îşi luase permisul în luna mai a acestui an.

Potrivit șefului IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, în seara de 19 august, în jurul orei 00:40, un bărbat a sunat la 112 pentru a spune că pe DN 39 Vama Veche-2 Mai, un autoturism circulă fără să respecte regulile de circulație. La 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă poliție-jandarmerie pe DN39, au fost legitimați șoferul și pasagerii, iar în mașină au fost descoperite o țigară tip joint și pastile într-un pachet de țigări, a declarat șeful IPJ Constanța, luni, 21 august, într-o conferință de presă.

Șoferul a fost dus cu autospeciala la sediul poliției unde a fost testat etilotest – cu rezultat zero, a spus Glugă, adăugând că nu prezenta semne specifice consumării de substanbțe pshihoactive și a fost lăsat să plece în jurul orei 04:30. La ora 05:25 a avut loc accidentul în care au murit doi dintre tinerii loviți de mașina condusă de șoferul de 19 ani.

La nivel național, Poliția are doar 170 de aparate drug-test. În tot județul Constanța există doar 15 aparate, iar polițistul care știa să facă testul pentru droguri era plecat în concediu când tânărul urma să fie verificat. Potrivit IPJ Constanța, de la începerea sezonului estival, în trei luni și jumătate, doar 45 de persoane au fost depistate sub influența substanțelor interzise după testarea cu aparate drug-test.

Șeful IPJ Constanța, Adrian Glugă, a anunțat, după accidentul cumplit de pe șoseaua dintre Vama Veche și 2 Mai, că, de la debutul sezonului estival, au fost făcute peste 5.000 de testări pentru consum de alcool şi peste 800 pentru depistarea consumului de droguri. 

„De la începutul sezonului estival, în baza Planului Naţional de Acţiune Litoral 2023, efectivele din judeţul Constanţa au fost suplimentate cu poliţişti din ţară pentru a derula misiuni de menţinere a ordinii şi linişte publice precum şi de prevenire a evenimentelor rutiere. În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au efectuat peste 5.000 de testări cu aparate alcool-test şi peste 800 de testări cu aparate drug-test, în urma cărora 138 de persoane au fost depistate sub influenţa alcoolului şi 45 de persoane au fost depistate sub influenţa substanţelor psihoactive. De asemenea, în noaptea de 18/19 august, poliţiştii au efectuat 47 de testări cu aparatele alcool-test şi şase testări cu aparatele drug-test”, a afirmat şeful IPJ Constanţa.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *