Poliția lui Clotilde Armand, călcată de DNA: Suspiciuni de corupție la încheierea unor contracte de achiziție

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii în Bucureşti, într-un dosar care vizează suspiciuni de corupţie la încheierea unor contracte de achiziţie de echipamente pentru Poliţia Locală Sector 1, susțin surse judiciare. Două dintre descinderi au loc la instituţii publice.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei locale”, a transmis, joi, DNA.

Sursa citată a precizat că, urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în patru locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti, din care două sunt sediile unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale.

Surse judiciare susțin că percheziții ar avea loc și la două sedii ale Poliției Locale a Sectorului 1. Aceleași surse afirmă și faptul că între bunurile pretins cumpărate nelegal s-ar număra unirforme de poliție.

În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

Clotilde Armand reacționează

Poliţia Locală Sector 1, vizată de percheziţioile făcute, joi, de DNA, a transmis procurorilor toate documentele solicitate, iar oficialii Primăriei Sector 1 au transmis că că, dacă vreun angajat al administraţiei este implicat ăn fapte ilegale, se vor lua măsuri împotriva sa, informează agenția de presă NEWS.RO. Primarul Clotilde Armand a cerut Corpului de Control să verifice toate achiziţiile făcute în 2022 de către Poliţia Locală de sector, precizând: „Cine se crede mai presus de lege plăteşte”.

„Poliţia Locală Sector 1 a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate, colaborăm cu DNA în această investigaţie. Dacă vreun angajat al administraţiei locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă şi sesizarea autorităţilor competente”, au transmis, joi, oficiali ai Primăriei Sector 1.

Potrivit acestora, primarul Clotilde Armand a solicitat Corpului de Control al instituţiei să verifice toate contractele de achiziţii publice încheiate de Poliţia Locală în anul 2022. „Cine se crede mai presus de lege plăteşte!”, a transmis primarul Sectorului 1.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *