Poliția Rutieră a lăsat fără permis de conducere, în minivacanță, aproape 4.000 de şoferi

Poliţiştii rutieri au reţinut, în minivacanţa de Sfânta Maria (11 – 15 august), aproape 4.000 de permise de conducere, dintre care 388 pentru consum de alcool şi 90 pentru consum de droguri, conform Agerpres.

Poliţiştii au acţionat, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. Pe drumurile solicitate şi în zonele cu risc de producere a unor evenimente rutiere echipajele au acţionat cu aparate radar şi au efectuat acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto care s-au urcat la volan, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise de lege. Pe timpul minivacanţei, au fost retrase 1.222 de certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 3.950 de permise de conducere. De asemenea, 388 de şoferi au fost depistaţi sub influenţa alcoolului, iar 90 sub influenţa drogurilor”, a anunţat miercuri Monica Dajbog, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Pe de altă parte, numărul accidentelor de circulaţie a scăzut cu 23% faţă de media ultimilor doi ani.

În perioada menţionată, peste 1.400 de poliţişti rutieri au acţionat zilnic pe drumurile publice, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii au folosit aparate radar, aparate etilotest şi drugtest, iar cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a fost monitorizată fluenţa traficului de pe Autostrada Soarelui şi din judeţul Constanţa.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *