Polițiști locali din Capitală, dotați cu pistoale, dar fără încărcătoare: „Ni s-a spus să le purtăm doar pentru intimidare”

Polițiștii locali din Sectorul 3 au fost dotați cu pistoale letale, de calibru 9 milimetri, însă conducerea instituției a decis să nu le dea și muniția aferentă. Aceștia au fost anunțați că armele primite sunt strict pentru intimidarea eventualilor agresori, scrie gandul.ro. După dizolvarea structurii gardienilor, a fost înființată, în 2010, Poliția Locală. Cu uniforme asemănătoare polițiștilor angajați în structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), polițiștii primăriilor au dobândit, prin lege, dreptul să aibă în dotare și arme cu muniție letală. Ca urmare, polițiștii locali din București cu făcut stagii de pregătire de câte trei luni, la Institutul de Studii pentru Ordine Publică al Poliției Române, la fel ca și cadrele MAI.

Potrivit unor surse din Poliția Locală, la Sectorul 3, angajații care își fac serviciul de patrulare pe timpul nopții au fost dotați cu pistoale Glock, letale, de calibru 9 milimetri, însă nu primesc și muniția aferentă.

„Pistoalele pe care le avem la noi au încărcătoarele goale. Ni s-a spus că, deocamdată, nu primim gloanțe, iar rolul lor este doar unul de intimidare”, au declarat sursele citate.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *