Polițiști reținuți pentru luare de mită și abuz în serviciu, după perchezițiile din Brașov

Cinci poliţişti din județul Brașov bănuiți că luau mită de la șoferi au fost reținuți, în noaptea de miercuri spre joi, pentru 24 de ore. Patru polițiști sunt din Codlea și unul din Ghimbav. Ei sunt bănuiți de luare de mită și abuz în serviciu, respectiv nu au aplicat prevederile codului rutier.

DGA Covasna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, a făcut miercuri 18 percheziții domiciliare la locuințele aparținând unor polițiști din IPJ Brașov, precum și la sediul unei subunități de poliție. Totodată, au fost puse în executare 13 mandate de aducere.

Cercetările se fac într-un dosar penal privind săvârșirea, de către 6 polițiști din Brașov, a unor infracțiuni de corupție și asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere”, a informat miercuri DGA.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *