Poliţiştii au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare. 106 persoane semnalate ca având refuzul intrării pe teritoriul Schengen

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat în ultima săptămână 645 de persoane, 57 de autovehicule şi 38 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, anunţă Poliţia Română.

Poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare, fiind depistate 106 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen. Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 420 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 33 de documente, au fost găsite 49 de autovehicule şi 3 plăcuţe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

„Totodată, 225 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 32 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 29 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de autorităţile române”, mai precizează Poliţia.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *