Polițiștii de penitenciare vor protesta în fața sediilor PNL și PSD: „Măsurile bugetarului de lux Ciucă și ale premierului austerității Ciolacu vor pune pe butuci ordinea publică și siguranța românilor

Polițiștii de penitenciare reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) vor protesta la sediile PNL și PSD, „revoltați de măsurile de austeritate anunțate de liderii coaliției de guvernare”. Astfel, luni, 7 august, aceștia își desfășoară activitatea purtând banderole albe pe braț, iar marți vor refuza să intre la lucru câteva ore.

Miercuri, 16 august, de la ora 12.00, ei vor protesta în fața sediului PNL, urmând ca joi, 17 august, de la aceeași oră, să ajungă și la sediul PSD.

Polițiștii de penitenciare afiliați FSNAP sunt nemulțumiți de măsurile de austeritate anunțate de Nicolae Ciucă (PNL), „bugetarul de lux”, și Marcel Ciolacu (PSD), „prim-ministrul austerității”.

FSNAP critică reducerea cu 30% a posturilor vacante, desființarea funcțiilor de șef birou din instituțiile publice și acordarea voucherelor de vacanță doar salariaților cu venituri brute de maxim 10.000 lei.

Sindicatul spune că aceste măsuri sunt „luate pe genunchi” și „pun pe butuci ordinea publică și siguranța românilor și creează o nouă specie de pensionari la 38 de ani: „pensionarii austerității””.

Polițiștii de penitenciare mai susțin că e inacceptabil să fie tăiate „posturile bugetarilor utili (profesori, medici, polițiști, militari, polițiști de penitenciare)” și să fie menținute „inecurile inutile, plătite regește și ocupate de beizadele, amante, fini, nași, tovarăși de pahar ai politicienilor”.

În acest context, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor atrage atenția PSD și PNL că „distrugerea sectorului de apărare, ordine publică și securitate națională nu este de folos decât infractorilor”.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *