Polițiștii din Mureș protestează. Sindicatul „Europol” a pichetat Prefectura

Mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș (IPJ), afiliați la Sindicatul „Europol”, au protestat vineri, 19 ianuarie, în fața IPJ a Instituției Prefectului, pentru deblocarea normei de hrană şi eliminarea inechităţilor salariale, scrie Agerpres.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Europeni „Europol” – Filiala Mureş, Daniel Oltean, a declarat că printre revendicări se regăsesc: neaplicarea Legii 153/2017, în sensul acordării ultimei tranşe restante care nu a fost pusă în plată din cauza lipsei rectificării bugetare, deblocarea normei de hrană; actualizarea sporurilor, respectiv salariul de grad; actualizarea normei de echipament şi eliminarea inechităţilor între funcţiile salarizare diferit pentru aceeaşi muncă.

O altă nemulțumire în rândul polițiștilor este legată de compensație chiriei, având în vedere că, în prezent, ei primesc bani conform prețurilor din 2009.

„Toate aceste revendicări reprezintă exclusiv restanţe, nu solicitări de creşteri salariale. Sunt drepturi câştigate prin lege, lege ce a fost asumată de Guvern şi votată în Parlamentul României de către toate partidele politice aflate la guvernare la acel moment”, a mai spus Daniel Oltean.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a aprobat organizarea unui protest în București de către transportatori și fermieri. Acesta va avea loc în parcarea din Piața Constituției, în zilele de 21, 22 și 23 ianuarie.

Nicușor Dan a acceptat ca 5.000 de persoane să participe la mitingul din Piața Constituției, în comparație cu 50.000 de persoane, cât scria în cererea depusă la primărie.

Acestea sunt chestiuni tehnice, care vin din lege, care spun cât de multe persoane din partea organizatorilor sunt responsabile de buna desfășurare a protestului, astfel încât el să nu degenereze. A fost o discuție pe care am avut-o cu cei care au solicitat și ei au agreat 5000”, a spus primarul.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *