Polițiștii români de frontieră au salvat 181 de cetățeni aflați în pericol în apele teritoriale italiene

Polițiștii de frontieră de pe navele maritime ale Gărzii de Coastă, aflați în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2023” sub egida Agenţiei Frontex, au salvat 181 de cetăţeni străini aflaţi în pericol, potrivit unui comunicat al poliției române de frontieră.

În data de 23.03.2023, în cadrul unei operaţiuni de căutare şi salvare desfăşurată în apele Mării Meditareene, poliţiştii de frontieră români au luat la bordul navei maritime de patrulare MAI 1106 a Gărzii de Coastă, de la o navă a colegilor de la Garda de Coastă din Italia, 150 migranți, toţi bărbaţi, dintre care o persoană cu probleme medicale, care a fost supravegheată permanent până la debarcarea în port. Acestora li s-a acordat asistenţă medicală și au fost preluaţi, ulterior, de către autoritățile italiene.

În data de 08.04.2023, echipajul de la bordul şalupei de supraveghere şi control portuar MAI 3066 a detectat și interceptat două ambarcațiuni care navigau către marea teritorială a Italiei. Polițiștii de frontieră români au salvat 31 de persoane aflate în pericol (22 bărbaţi, o femeie, 8 minori) și le-au acordat asistență medicală. După debarcare acestea au fost preluate de către autoritățile italiene.

O zi mai târziu, acelaşi echipaj al Poliției de Frontieră Române a asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă, până într-un port din insula Pantelleria, a unui velier ce avea la bord doi cetățeni ai Republicii Franceze. În momentul identificării velierului acesta plutea în derivă, aflandu-se în imposibilitatea de a face manevre, ca urmare a unor defecţiuni.

La finalizarea acţiunilor de salvare, navele Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunile în cadrul operaţiunii Frontex.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *