Pompierii au fost solicitaţi la peste 1.370 de intervenţii, în Noaptea de Înviere

Pompierii au fost solicitaţi la peste 1.370 de intervenţii în ultimele 24 de ore, cu 5% mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, printr-un comunicat de presă, că în Noaptea de Înviere, aproape 5.000 de pompieri cu peste 3.700 de mijloace tehnice au fost la datorie pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii.

„În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost înregistrate 1.371 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 61 de incendii, 1.138 cazuri SMURD (1.136 pentru acordarea primului ajutor medical şi 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 166 situaţii pentru protecţia comunităţilor. Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a scăzut cu aproximativ 5% faţă de perioada similară a anului trecut (1.371 în anul 2023, faţă de 1.446 intervenţii în anul 2022)”, a precizat IGSU, potrivit news.ro.

Sursa citată recomandă cetăţenilor ca lumânările sau candelele aprinse să fie aşezate într-un suport incombustibil, de exemplu, într-o farfurie cu puţină apă şi să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. De asemenea, lumânările sau candelele aprinse nu trebuie lăsate nesupravegheate.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *