Povestea a doi români împușcați în Spania, redată într-un film Netflix. Tragicul incident a făcut parte dintr-o serie de crime

În căutarea unei vieți mai bune pentru cei trei copii ai lor, George și Doina Magda, ambii în vârstă de aproximativ 40 de ani și veniți din România, și-au părăsit țara natală în Spania în urmă cu doar câteva luni. În mod tragic, au fost descoperiți într-o livadă de măslini din Arganda del Rey, lângă Madrid, împușcați în cap.

Descoperirea a două cărți de joc, care poartă semnătura unui criminal în serie notoriu, au fost găsite în imediata apropiere a victimelor. Acest criminal a dezlănțuit anterior teroare în zona Madridului cu 20 de ani în urmă, iar cei doi români ar fi fost ținta lui finală. Netflix a produs o miniserie care va relata atât povestea lor, cât și povestea ucigașului. Serialul va fi difuzat pe 9 iunie.

„Baraja: La firma del asesino” este o miniserie cu trei episoade care spune povestea lui Alfredo Galán Sotillo, criminalul care în primele 7 luni ale anului 2003 i-a făcut să tremure pe toți spaniolii din regiunea capitalei. A comis în total 6 crime și trei tentative de omor, relatează El Espanol, potrivit Digi24.

În data de 18 martie 2003, cei doi români pe nume George și Doina Magda au fost împușcați în cap. Bărbatul a murit pe loc, iar soția lui a mai  trăit două zile. Criminalul a lăsat lângă ei două cărți de joc, trei și patru de cupă, după ce alte două cărți, asul de cupă și doi de cupă, au fost lăsate lângă două dintre victimele precedente. A lăsat astfel impresia că seria de crime abia începuse și că avea de gând să ducă setul de cărți până la final. După o perioadă de timp, crimele s-au oprit. Apoi, pe 3 iulie 2003, făptuitorul, Alfredo Galán Sotillo, s-a predat autorităților, în ciuda faptului că nu existau indicii prealabile privind identitatea sa. Sotillo a recunoscut toate crimele și a predat arma de foc pe care a folosit-o pentru a le comite, pe care o achiziționase în timp ce slujea în armată în Bosnia.

Alfredo Galán Sotillo avea atunci 25 de ani și în urma procesului a fost condamnat la 142 de ani de închisoare.

Pe 24 ianuarie 2003, a fost comisă prima crimă, Juan Francisco Ledesma din Madrid fiind victima unei împușcături. Pe 5 februarie au avut loc trei crime. Prima a avut loc într-o stație de autobuz din Madrid, Juan Carlos Martín Estacio, în vârstă de 28 de ani, fiind împușcat mortal. Atacatorul a lăsat asul de cupe lângă victimă. Mai târziu în acea zi, făptuitorul a intrat într-un bar unde i-a ucis pe Andres Garcia, care avea 18 ani, și pe Juana Ucles Lopez, care avea 57 de ani. Alte persoane au fost rănite în bar. Pe 7 martie a fost împușcat în cap Eduardo Salas, imigrant ecuadorian de 27 de ani, lângă care a lăsat doiul de cupă. Deși a fost rănit foarte grav, tânărul a supraviețuit.

După 11 zile au fost uciși cei doi români.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *