Predoiu (MAI) pune „biciul” pe Poliție și Jandarmerie: Acțiuni comune de control în stradă, inclusiv ofițeri sub acoperire

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a solicitat, săptămâna trecută, suplimentarea acțiunilor operative în zonele cu public numeros, în zonele în care sunt desfășurate evenimente publice și în zonele care, potrivit analizelor, prezintă risc mai mare de producere a infracțiunilor. Aceste activități au început încă de weekendul care tocmai a trecut, principalele rezultate fiind:

– 40.094 de autovehicule verificate și 93.187 de persoane legitimate;

– 979 de infracțiuni constatate, dintre care 180 de natură judiciară și 131 privind traficul și consumul ilicit de droguri, fiind identificate și 6 autoturisme furate;

– 37 de persoane urmărite național sau internațional depistate;

– peste 25.000 de sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare de 9.238.739 de lei;

– 366 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice constatate, 1.772 de permise de conducere reținute, dintre care 514 pentru alcool, 4.277 pentru viteză și 77 pentru conducerea sub influența drogurilor și a substanțelor interzise. Au fost retrase și 1.146 de certificate de înmatriculare.

La solicitarea ministrului de interne , aceste acțiuni vor fi derulate în continuare. Metoda de acțiune aleasă este acțiunea în sistem integrat (poliție – jandarmerie), atât cu forte la vedere, pentru descurajarea potențialilor autori de fapte antisociale, cât și acțiuni operative complexe.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *