Predoiu, mesaj la începerea anului universitar: „Întreg sistemul MAI trebuie trecut prin filtrul unei analize”

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, într-un mesaj transmis la începerea anului universitar, că întreg sistemul MAI „trebuie trecut prin filtrul unei analize şi modernizări” pentru a fi readaptat provocărilor unei societăţi care s-a schimbat mult în ultimii ani, iar aceste schimbări vor continua accelerat. „Este crucial să şlefuim mentalităţile în sistemul de ordine publică al MAI şi să reclădim virtuţile unor profesii nobile din spectrul tuturor armelor MAI, în special în structurile de poliţie şi poliţie de frontieră. Acest lucru se va face cu perseverenţă şi intransigenţă, cu disciplină şi rigoare”, a arătat el.

Este deja un truism faptul că prosperitatea şi libertatea unei naţiuni atârnă esenţial de calitatea educaţiei, iar educaţia universitară este domeniul de vârf al întregului sistem de învăţământ, domeniul excelenţei şi al performanţei. Sper ca toţi cei care astăzi păşesc pentru prima oară pragul universităţilor sau care îşi continuă studiile, profesorii şi formatorii lor să dobândească această conştiinţă a importanţei cruciale pe care studiul îl are pentru cariera lor şi pentru întreaga societate. Prezentul este plin de provocări, lumea se află într-o accelerată şi profundă schimbare pe multiple planuri, iar educaţia joacă un rol fundamental în găsirea soluţiilor şi în asigurarea unui viitor mai bun”, a afirmat Cătălin Predoiu, în mesajul transmis, luni, la începerea anului universitar.

El a adăugat că studenţii au oportunitatea de a-şi dezvolta nu doar cunoştinţele, ci şi caracterul, iar educaţia serioasă, etica şi responsabilitatea trebuie promovate.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *