Președintele Comisiei de Apărare vrea microbuz de la Predoiu (MAI) ca să meargă la bilanțul DGPI. Deputat constănțean: „Românii să-i trimită pe acești aroganți și nesimțiți la gunoiul istoriei, cu tot cu girofarele lor!”

Deși au printre cele mai mari salarii din țară, demnitarii cer mașină de serviciu pentru orice deplasare în interes de serviciu, fie ea chiar și pe o distanță scurtă. Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, Laurențiu-Dan Leoreanu, urmează să participe, miercuri, la prezentarea raportului de activitate al Direcției Generale de Protecție Internă pentru anul 2022. Reuniunea are loc la sediul Ministerului de Interne, care nu se află departe de Parlamentul României, unde își desfășoară activitatea șeful Comisiei de apărare. Cu toate acestea Leoreanu nu vrea să-și folosească propria mașină, sau să cheme un taxi, sau chiar să meargă cu metroul până la sediul MAI și cere ca ministrul Cătălin Predoiu să-i pună la dispoziție o mașină pentru a se deplasa în interes de serviciu. Leoreanu cere să i se pună la dispoziție „mijloacele auto necesare pentru realizarea transferului către sediul Ministerului Afacerilor Interne”.

Solicitarea pentru furnizarea unui microbuz s-a făcut pentru deplasarea coordonată a membrilor comisiei împreună cu staff-ul tehnic la prezentarea raportului de activitate al Direcției Generale de Protecție Internă pentru anul 2022 și pentru discuții informale cu ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. În total este vorba despre aproximativ 15-20 persoane. Sub nicio formă solicitarea nu s-a realizat pentru o singură persoană. Această activitate este înscrisă în programul comisiei și face parte din exercitarea activității de control parlamentar. Aceasta este o practică uzuală la nivelul comisiilor parlamentare, pentru a ajuta logistic organizatorii cu ocazia activităților înscrise în programul comisiilor, pentru accesul în clădire și pentru a nu încărca parcarea”, a motivat Leoreanu.

Între timp, deputatul constănțean Dumitru Viorel Focșa este revoltat din cauza solicitării parlamentarului liberal:

„Cred că limba română, deși vastă și complexă, nu conține un termen ca să caracterizăm o asemenea abordare. Înțeleg de la domnul liberal că e vorba de fapt de un microbuz pentru vreo 20 de persoane. Păi ori e bilanțul unei instituții serioase, ori avem sejur prin Capitală? Domnul deputat nu vrea și ghidaj și antemergător? Este irelevant să amintesc faptul că în Europa și în lume sunt șefi de state sau premieri care merg la muncă cu metroul sau cu bicicleta. În „România normală” a liberalilor iohanniști avem statut special pentru demnitari. Parcă discutam de reducerea cheltuielilor bugetare! Nu mai poți să spui nimic, acești liberali și pesediști au făcut țara praf, și-au „luat-o înapoi” ca să ne sfideze, să ne râdă în nas. Mai fac încă o dată apel la români să fie atenți la acești aroganți și nesimțiți și când vor avea ștampila în mână – în curând de altfel – să-i trimită la gunoiul istoriei, cu tot cu girofarele lor!”, a spus deputatul Focșa, pentru SCUTUL.RO

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *