Proiect de lege: Hărţuirea online, pedepsită la fel ca agresiunea fizică

Ordinul de protecţie a fost extins pentru a proteja victimele hărțuirii pe internet. Astfel, victimele hărţuirii online vor putea depune plângere, iar agresorii vor fi monitorizaţi exact ca în cazul violenţelor fizice. Și în aceste cazuri se vor aplica exact aceleaşi restricţii ca în cazul agresiunilor fizice, potrivit Observatornews.

Dacă victima primeşte în mediul online mesaje instigatoare sau ameninţări aceasta poate cere un ordin de protecţie, care va putea fi aplicat şi în cazul în care agresorul nu este un membru al familiei victimei.

Agresorii din mediul online ar putea fi obligați să poarte dispozitive electronice de urmărire pe toată durata ordinului de protecţie, durată ce poate ajunge până la 6 luni. De asemenea, în toată această perioadă nu va avea voie să interacţioneze cu victima în mediul online.

Vorbim despre o statistică îngrijorătoare pe care ministerul Justiţiei îşi propune să o oprească. În fiecare zi sunt 160 de cazuri de violenţă domestică, mai exact 7 victime pe oră. Acest proiect de lege a fost votat ieri, 7 februarie, în Parlament, iar următorul pas este promulgarea.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *