PROIECT: Șoferii care depășesc limitele de viteză vor rămâne și fără permis, dar și fără mașini

Șoferii vitezomani ar putea fi aspru sancționați în 2023. Un nou proiect prevede că aceia care vor depăși limitele legale de viteză vor rămâne și fără permis, dar și fără mașini. În plus, aceștia vor avea suspendat și certificatul de înmatriculare.

Aceia care vor avea o viteză cu peste 100 de km peste limita legală admisă vor rămâne pietoni pentru 6 luni, dacă proiectul va trece de Parlamentul României, potrivit antena3.ro. Acesta a fost depus la Senat, iar în cadrul noii sesiuni parlamentare va fi supus discuției.

Toți șoferii care vor depăși cu 100 de km limita legală admisă vor rămâne fără permis pentru jumătate de an. Dacă în intervalul de 6 luni de la data restituirii permisului se constată o nouă depășire cu 100 de km a vitezei legale, atunci șoferul mai primește alte 30 de zile de suspendare de permis, pe lângă cele 180 de zile inițiale.

Senatorii urmăresc în 2023 să introducă o nouă prevedere, aceea în care să fie suspendat și certificatul de înmatriculare în cazul depășirii vitezei. Dacă se constată alte abateri de la lege, în perioada celor 6 luni de suspendare, șoferilor riscă să le fie confiscate și autoturismule vreme de jumătate an.

Un alt proiect depus la Senat de către social democrați face referire la șoferii care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice și sub influența drogurilor. Aceștia riscă să ajungă chiar la închisoare pentru astfel de fapte, dacă proiectul va primi aviz pozitiv.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *