Proiectil neexplodat din Al Doilea Război Mondial, găsit de un bărbat care săpa un mormânt

Un bărbat care săpa un mormânt a dat peste un proiectil neexplodat din Al Doilea Război Mondial, în localitatea Chiriacu, Giurgiu. Bărbatul care săpa groapa a observat acest proiectil, moment în care și-a dat seama că este vorba despre muniție neexplodată, motiv pentru care a cerut ajutor.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu și un echipaj de Poliție s-au deplasat la fața locului, după ce cazul a fost sesizat marți seară, 25 iulie.

Specialiștii ISU au stabilit că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibru 75 mm. Muniția provenită din cel de-Al Doilea Război Mondial a fost ridicată și transportată în siguranță pentru a fi distrusă. ISU Giurgiu atrage atenția cu privire la faptul că muniția neexplodată este extrem de periculoasă și că oamenii trebuie să știe ce să facă în momentul în care găsesc astfel de obiecte care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente. Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii. Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată”, au transmis reprezentanții ISU Giurgiu.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *