Record de intervenții ale salvamontiștilor în acest weekend. Aproape 150 de oameni au cerut ajutor

Salvamontiștii au avut un număr record de misiuni în acest weekend. Aproape 150 de oameni au cerut ajutorul echipelor de intervenție, un număr nemaiîntâlnit până acum. Peste 50 au ajuns la spital.

Zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară solicitaţi sa intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane, probabil cel mai mare înregistrat vreodată într-o singura zi”, anunţă Dispeceratul Naţional Salvamont.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont au fost primite 147 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, cele mai multe, 23, fiind înregistrate la Salvamont Municipiul Braşov. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 146 persoane, 56 dintre acestea fiind predate către Serviciul de Ambulanţă sau SMURD, iar un caz a fost predat către elicopterul SMURD-IGAV pentru transport la spital.

Au mai fost primite 45 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

Un rezultat statistic nedorit de noi, pentru ca acesta a însemnat suferința pe fața celor 146 de persoane salvate și multă îngrijorare pe fața prietenilor și aparținatorilor, fapt ce ne determină să vă recomandăm prudenţă şi responsabilitate în derularea activitaţilor montane şi sa vă invităm să ne fiţi alături în campania de reducere a numârului de accidente montane!”, este mesajul salvamontiştilor.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *