RO-ALERT, căzut! STS a avut defecţiune la rețeaua internă de telefonie utilizată pentru cooperare între instituţiile publice din Bucureşti

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat, luni seară, că a fost semnalată o defecţiune la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană utilizată pentru cooperare între instituţiile publice din Bucureşti. În urma acestei defecțiuni a fost afectată şi interfaţa IGSU care permite transmiterea mesajelor RO-ALERT.

Pe de altă parte, serviciul de urgență 112 a funcționat fără probleme și cetățenii au putut anunța urgențele din orice rețea de telefonie mobilă.

În cele din urmă STS a transmis că a fost restabilită disponibilitatea rețelei interne de telefonie interurbană de la nivelul municipiului București, iar toate serviciile de comunicații funcționează la parametri normali. De asemenea, transmiterea mesajelor de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT se realizează în condiții normale, potrivit bucurestifm.ro.

Biroul de presă al STS a informat luni seara că „este afectată și interfața de la nivelul IGSU care permite transmiterea mesajelor ROALERT, însă sistemul de avertizare a populației prin tehnologia cellbroadcast este funcțional prin interfața redundantă a STS.”

Sunt activate soluții de comunicații de back-up prin rețele redundante, care pot asigura comunicații securizate pentru beneficiarii afectați. Astfel, sunt disponibile atât rețeaua telefonică IP a 112, cât și prin rețeaua de radiocomunicații TETRA.”

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *