Români în prima linie de salvare: Sute de pompieri sunt trimiși în zonele cu risc major de incendii din Europa, în special în Grecia

Europa se află într-o stare de alertă în fața unui veritabil fenomen canicular, cu temperaturi fără precedent și o amenințare masivă de incendii de vegetație. Sute de pompieri sunt trimiși în zonele cu risc major: Grecia, Franța și Portugalia. 40 de pompieri români au plecat joi către Grecia pentru a ajuta la combaterea incendiilor.

O echipă de pompieri români se îndreaptă spre Atena pentru a ajuta în regiunea Attica, unde incendiile devastatoare sunt o apariție frecventă în timpul verii. Această zonă cuprinde o suprafață uriașă de aproximativ 4.000 de kilometri pătrați. Majoritatea membrilor echipei sunt la prima lor misiune în străinătate, dar au primit instruiri și sfaturi prețioase de la colegii lor care s-au confruntat cu flăcările elene în anii precedenți.

Uniunea Europeană trimite sute de pompieri, inclusiv români, în zonele cu risc major de incendii pentru a se pregăti de cea mai dificilă vară din istorie, cu temperaturi record și distrugeri extinse, scrie Digi24.

„În august, în Grecia, suntem înlocuiți, iar în august suntem prepoziționați în Franța. Asta a fost o acțiune coordonată de UE. S-a stabilit fiecare țară ce va primi. Au fost trei țări care au cerut prepoziționare: Franța, Grecia și Portugalia”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Nu e prima misiune ca instituție. Pentru unii dintre ei este prima misiune, alții au mai fost deja și și-au demonstrat profesionalismul. Au recunoaștere europeană. Sunt solicitați de statul elen. Sunt oameni a căror valoare este recunoscută”, notează Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

Grupul de 40 de pompieri români va fi plasat sub comanda Protecției Civile din Grecia. După o perioadă de două săptămâni, aceștia vor fi înlocuiți de alți 40 de militari.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *