România rămâne autoritar pe primul loc la accidente rutiere mortale

Grecia a fost singura țară din UE care a reușit obiectivul de a reduce accidentele rutiere mortale cu un procent mai mare de 50% în 2020, comparativ cu 2010. Îmbunătățirea rețelei rutiere, consolidarea siguranței rutiere, sistemele de asistență a șoferului la mașinile moderne și creșterea nivelului de cultură a condusului au dus la scăderea numărului accidentelor rutiere mortale.

Potrivit datelor Asociației Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA) în Grecia în 2020, au fost înregistrate 54 de decese din accidente de circulație la un milion de locuitori, adică au scăzut cu mai mult de jumătate (54%) față de 2010 (113 decese). Astfel, Grecia a scăpat de penultima poziție a celor mai periculoase țări pentru șoferi, clasându-se cu 8 locuri mai sus și lăsând în urmă Croația, Lituania, Polonia, Bulgaria, Letonia și România, relatează Banking News citat de Rador.

La nivel european, Suedia a avut cele mai sigure drumuri în 2020, cu doar 20 de decese din accidente rutiere la un milion de locuitori, Malta și Danemarca completând primele trei poziții, cu 21 și, respectiv, 28 de decese. Spania s-a situat pe locul al 4-lea, cu 29 de decese, urmată îndeaproape de Irlanda și Olanda cu 30 de decese la un milion de locuitori, pe locul 7 s-a situat Germania cu 33 de decese, iar pe locul al optulea Slovenia, cu 38 de decese.

La polul opus, pe ultimele trei locuri s-au aflat România, care are cea mai proastă „performanță” din Europa, cu 85 de decese la un milion de locuitori, Letonia, cu 73 de decese și Bulgaria, cu 67 de decese la un milion de locuitori.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *