România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: Obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor – VIDEO

Urmând și exemplul altor puteri europene, România urmărește să dezvolte colaborarea în domeniul apărării cu Coreea de Sud, nu doar în ceea ce privește pulberea și explozibilul, dar și achiziții majore precum obuziere K9 Thunder, mașini de luptă ale infanteriei și, surpriză, lansatoare  K239 Chunmoo, omologul sud-coreean al HIMARS american.

La finalul săptămânii trecute s-a semnat un Memorandum de Înțelegere pentru cooperare industrială dintre Compania Națională Romarm S.A. și Hanhwa Aerospace în vederea producției în România a unor sisteme militare terestre, a pulberilor și explozivilor.

În cursul zilei de azi, 6 februarie, de la 09.30, la ministerul Economiei susține o conferință de presă referitoare la acest subiect. La conferință participă ministrul Economiei, Florin Spătaru, Excelența Sa, Rim Kap-Soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, președintele și CEO-ul companiei Hanwha Aerospace, Jaeil Son și reprezentanți ai Companiei Naţionale Romarm S.A. – relatează Defense Romania. 

Potrivit surselor din industria de apărare ale site-ului citat, România nu a purtat discuții doar pentru pulberi cu sud-coreenii ci vor fi semnate scrisori de intenție în vederea achiziționării a mai multor tipuri de tehnică militară precum obuziere K9 Thunder de 155 mm, mașini de luptă ale infanteriei și lansatoare multiple K239 Chunmoo.

La sfârşitul anului trecut, o amplă delegație politică a României, condusă chiar de premier și din care au făcut parte miniștrii Apărării și Economiei, a efectuat o vizită în Coreea de Sud, unde s-a discutat despre achiziția de armament dar și despre industria română de apărare. Obuzierele de 155 mm sud-coreene K9 Thunder au fost pe agenda decidenților politici români, menționează DefenseRomania, făcând referire și la mașini de luptă și lansatoare K239 Chunmoo ce sunt de interes pentru țara noastră.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *