România va desfășura sisteme de apărare antiaeriană în Moldova

În Republica Moldova vor fi dislocate radare românești moderne de apărare antiaeriană, care vor permite doborârea tuturor rachetelor care zboară în spațiul aerian. Declarația aparține fostului ministru al Apărării Anatol Şalaru, care a menționat că radarele sunt moderne și puternice și vor fi integrate în întregul sistem românesc și, probabil, în cel ucrainean, transmite stiri.md via Infotag.

„Acum se instalează radare foarte moderne, puternice, care vor fi integrate în întregul sistem românesc şi, probabil, în cel ucrainean. Până acum, nu există altă posibilitate de a desfășura sisteme de apărare aeriană precum Patriot în Moldova, dar există şapte astfel de complexe în România. Dacă aceste radare vor fi integrate într-un sistem comun şi se va semna un acord cu guvernul Republicii Moldova, vor putea fi doborâte toate rachetele care vor zbura spre Moldova”, a subliniat el.

Potrivit lui Şalaru, acest lucru este important atât pentru R. Moldova, cât şi pentru Ucraina, pentru că militarii vor primi mai multe informaţii.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *