Românii din diaspora, ținta escrocilor care pretind că intermediază servicii la consulate și ambasade

Românii nu scapă de hoția unor infractori cu cetățenie română nici peste hotare: Ambasada României în Spania atrage atenția cu privire la activitatea unor persoanele dubioase care „oferă” servicii de intermediere, contracost, pentru obținerea unor servicii consulare. Astfel, românii care apelează la astfel de persoane se expun unor riscuri „serioase”, avertizează reprezentanții consulari:

„Deseori aflăm că persoane fizice sau juridice oferă, contracost, servicii de intermediere pentru obținerea unor servicii consulare.

Vă informăm că astfel de reprezentanți NU sunt angajați ai Ambasadei României la Madrid, ai Consulatului General al României la Madrid sau ai altor oficii consulare ale României din Spania și nici NU au sprijinul nostru pentru intermedierea de astfel de servicii consulare.

Vă expuneți unor riscuri serioase atunci când vă cedați datele personale (nume, prenume, data nașterii, codul numeric personal (CNP), email, parole etc.) unor firme sau persoane fizice neautorizate să prelucreze aceste date în conformitate cu regulamentul GDPR.

Creați-vă un cont pe www.econsulat.ro și programați-vă la consulat ori de câte ori aveți nevoie de servicii consulare!”, informează Ambasada României în Spania, citată de Știri Diaspora, publicație care relata, în urmă cu câteva luni, despre riscul cetățenilor naivi de a fi șantajați ulterior de escroci pentru a le debloca posibilitatea de a se programa.

Organizația „Comunitatea Românilor din Rin-Main” a avertizat atunci cu privire la specula cu programări la consulate: reprezentanții asociației îi îndeamnă pe români să nu mai plătească intermediari pentru a obține programări la consulate pentru a se evita un lanț de nereguli. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, organizația detaliază cum funcționează mafia programărilor la consulate.

„Nu vă mai lăsați păcăliți și păcălite! NU mai încurajați specula cu programări la consulate că faceți rău tuturor! NU mai plătiți persoane intermediare pentru a obține programări la consulate!

Aceste persoane intermediare vă blochează programările, dacă nu le-ați plăti pe aceste persoane, ele nu ar mai avea pe cine să păcălească! Din cauza programărilor blocate de ele, 40% din programările online nu se prezintă la ghișeu la consulat, zilnic! De ce nu se prezintă? Pentru că programările sunt făcute fictiv de către persoanele intermediare pe numele și datele dumneavoastră personale cu rezultatul că dumneavoastră nu vă mai puteți face programare (econsulat detectând că aveți deja una) și persoanele intermediare vă vor șantaja să le dați bani ca să vă programeze!

Mai jos aveți o mostră de acum câteva zile, din 31 de comentarii, 5 persoane s-au lăsat păcălite. Nu fiți și dumneavoastră printre ele! Opriți specula cu programări!”, este mesajul postat pe Facebook de „Comunitatea Românilor din Rin-Main”, Germania – relatează Știri Diaspora.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *