Rusia acuză România că este printre principalele patru furnizoare de armament pentru Ucraina, alături de SUA, Marea Britanie și Polonia

Șeful Statului major general din armata rusă, Valeri Gherasimov, susține că SUA, Marea Britanie, Polonia și România sunt statele care au livrat cele mai mari cantități de armament către Ucraina. Cel mai important militar din ierarhia armatei ruse susține că „totalitatea ajutorului financiar al Occidentului acordat Ucrainei a fost de aproape 100 de miliarde de dolari”.

Declarațiile au fost făcute vineri, la Moscova, într-un briefing în fața atașaților militari ai statelor străine. Cu această ocazie, Valeri Gherasimov a vorbit despre invazia în Ucraina și a numit-o „operațiunea militară specială a Rusiei pentru protejarea Donbasului”.

După începutul războiului din Ucraina, România a depus eforturi consistente pentru a sprijini umanitar țara vecină și pentru a facilita exporturile de cereale ucrainene, dar nu a dezvăluit sau confirmat niciodată public eventuale livrări de armament pentru forțele ucrainene. Pe de altă parte, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat recent că au fost plasate comenzi de armament inclusiv în România.

„Au fost deja plasate comenzi, şi nu doar în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări”, a afirmat oficialul ucrainean, potrivit EFE preluată de Agerpres.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *