Rușii au fost interceptați când discutau despre atacurile din Marea Neagră: „Auzim ce au transmis!”

Trupele ruse mobilizează forțe pentru a intensifica atacurile asupra infrastructurii și a zonei de coastă a Ucrainei – potrivit Nataliei Humeniuk, reprezentant oficial al Forțelor de Apărare „Sud” din Ucraina, relatează RBC, potrivit Rador.

Inamicul acumulează forțe pentru a intensifica atacurile asupra infrastructurii noastre, a zonei de coastă etc. În interceptările radio, auzim că ocupanții avertizează navele civile aflate pe mare că nu se pot îndrepta către porturile ucrainene” – a detaliat Humeniuk.

Aceasta a adăugat că o furtună puternică din ultimele zile a adus o mulțime de mine rusești pe coasta Mării Negre. „În ultimele două zile, peste zece mine inamice au fost aruncate în aer în largul coastei noastre. Doar două dintre acestea au fost distruse în mod controlat. Datorită faptului că ucrainenii au accesul la plajă restricţionat, nimeni nu a fost rănit” – a mai remarcat reprezentanbt trupelor din sudul Ucrainei.

Potrivit acesteia, există un pericol nu doar din cauza furtunii, ci și pentru că forțele armate rusești au început să amplaseze mai multe mine. Humeniuk a vorbit și despre situația din Peninsula Kinburn, unde rușii își ascund echipamentul în spatele caselor civililor. Potrivit acesteia, rușii ocolesc periferia satelor din zonă, astfel încât ucrainenii pașnici să nu-și poată părăsi așezările.

Cu toate acestea, noi continuăm să lucrăm cu succes asupra artileriei ocupanților atunci când își pregătesc armele în poziție de tragere. Moralul rușilor din Insula Kinburn este extrem de scăzut. Nu mai recurg la rotație, din cauza lipsei de personal. Prin urmare, şi-au achiziţionat un bilet fără întoarcere” – a mai declarat Natalia Humeniuk.

Amintim că, în ultimele săptămâni, forțele armate rusești au atacat intens Ucraina, cele mai multe lovituri fiind lansate asupra regiunilor sudice. Atacurile rusești vizează porturile ucrainene, fiind lovide infrastructura și depozitele de cereale. După cum a remarcat recent ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, ca urmare a bombardamentelor ruseşti, în zona de sud a Ucrainei, 26 de obiective de infrastructură portuară și cinci nave civile au fost deja avariate și parțial distruse.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *