Rutiera se digitalizează: Polițiștii NU vor mai scrie amenzile cu pixul, au aplicație

Polițiștii de la Rutieră vor putea completa mai ușor amenzile. Nu vor mai scrie cu pixul procesul verbal, ci vor folosi o aplicație ce permite inclusiv scanarea documentelor – ale unei persoane sau ale unei mașini. Doar în București, în ianuarie și februarie au fost date 9.000 amenzi pentru viteză și au fost reținute 350 de permise de conducere.

Sindicatul Europol spune că a pus la punct o aplicație în care datele șoferilor și ale mașinilor să fie completate mai ușor. Astfel, munca polițiștilor ar fi mai facilă, deoarece polițiștii vor putea scrie amenda direct în aplicație, vor putea verifica dacă mașina pe care o opresc are ITP și asigurare valabilă, precum și dacă șoferul este căutat pentru încălcarea legii, notează digi24.ro. Tot din aplicație se vor putea plăti amenzile pe loc. Automat va fi generat și procesul verbal. Astfel, aplicația va avea o bază de date despre mașină și despre șofer.

O astfel de aplicație va duce și la eliminarea situațiilor în care șoferii au scăpat de amendă pentru că polițiștii au notat greșit CNP-ul șoferului sau datele mașinii.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *