Salvamontiștii au fost puși la treabă în ultimele 24 de ore: Zeci de intervenții

Românii se bucură de ultimele zile de vacanță, așa că stațiunile de la munte sunt luate cu asalt de aceștia. Vremea nu a fost chiar cea mai prietenoasă, întrucât în majoritatea locurilor din țară a nins puțin sau chiar deloc. Chiar și așa, iubitorii sporturilor de iarnă s-au îngrămădit pe pârtii, acolo unde au profitat de zăpada dată de tunuri. Entuziasmul multora a fost prea mare, așa că au uitat să fie precauți și să aibă grijă de sănătatea lor.

Salvamontiștii au salvat 19 persoane în ultimele 24 de ore, cele mai multe în Cluj. Dispeceratul Naţional Salvamont a primit, în ultimele 24 de ore, 19 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, transmite Agerpres.ro. 11 dintre persoane au fost preluate de Ambulanță sau SMURD și transportate la spital.

Cele mai multe apeluri înregistrate, şapte la număr, au fost pentru Salvamont Cluj. Alte trei au fost pentru Salvamont Gorj şi trei Salvamont Lupeni, două la Voineasa, câte unul la Salvamont Prahova-Azuga, Maramureş, Caraş-Severin şi Harghita, conform informaţiilor publicate, duminică, pe pagina de Facebook a dispeceratului. În plus, s-au mai primit alte 25 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *