Salvamontiştii le recomandă turiştilor să se asigure că au instalată pe telefon aplicaţia busolă

Salvamontiştii braşoveni le recomandă turiştilor care urcă pe munte să verifice dacă au instalată, pe telefonul mobil, aplicaţia tip busolă, care dă date privind locaţia. Salvatorii precizează că aceasta este accesibilă şi în zonele unde nu există semnal GSM sau de internet şi poate ajuta la localizarea celor care se rătăcesc.

„În ultima perioadă ne-am confruntat cu situaţii în care turiştii aflaţi în zone îndepărtate sau izolate, pe munte, cu semnal slab sau chiar fără semnal de GSM au putut să acceseze serviciul 112 dar erau în imposibilitatea sau necunoaşterea posibilităţilor telefonului de a ne spune locaţia. Majoritatea telefoanelor au instalată aplicaţia de busolă, de compas, care ne dă locaţia şi pentru acest lucru nu avem nevoie de semnal GSM sau de conexiune la internet. Simpla cunoaştere a posibilităţilor telefonului ne poate ajuta foarte mult să localizăm persoana”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Salvamont Braşov. 

Ei au precizat că multe telefoane mobile sunt cumpărate cu aplicaţia busolă deja instalată, iar dacă aceasta nu există ea poate fi instalată gratuit. Recomandarea salvatorilor montani este făcută în contextul în care, în ultima perioadă, aceştia au primit solicitări privind recuperarea unor turişti rătăciţi pe munte care nu au ştiut să dea deloc informaţii despre zona în care se aflau.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *