Şapte persoane, reţinute în dosarul dealerilor de droguri din liceele și facultățile din București – VIDEO

Şapte persoane au fost reţinute şi alte trei puse sub control judiciar în dosarul în care este vizată o grupare care distribuia droguri inclusiv unor elevi din licee din Bucureşti. Alte şapte persoane sunt vizate de anchetă.

În urma celor 23 de percheziţii domiciliare efectuate ieri, 20 martie, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 300 de grame de cannabis, aproximativ 2 grame de cocaină, 5 grame de ketamină şi 21 de comprimate”, a anunţat, marţi, Poliţia Română.

De asemenea, au fost ridicate 5 mărunţitoare mecanice, 4 cântare electronice de mare precizie, 8 telefoane mobile cu cartele SIM şi 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activităţi de trafic de droguri.

Poliţia a precizat că, anterior, în urma activităţilor desfăşurate în cauză, au fost capturate 10 grame de cocaină şi 300 de grame de cannabis.

Astfel, persoanele în cauză, în baza mandatelor de aducere, au fost conduse în faţa procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri, fiind dispusă măsura reţinerii faţă de 7 persoane bănuite şi măsura controlului judiciar faţă de alte 3 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, deţinere de droguri de risc şi de mare risc şi trafic de droguri de risc şi mare risc”, a arătat sursa citată.

Marţi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a celor 7 persoane reţinute.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. La activităţi au participat poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Siguranţă Şcolară şi jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au făcut, luni, 23 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, într-o cauză ca are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc. Membrii grupului ar fi comercializat droguri inclusiv în licee din Capitală. Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că unii dintre membrii grupului ar proveni din familii înstărite, iar părinţii unora dintre ei ar ocupa funcţii în instituţii ale statului.

Conform anchetatorilor, începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din Bucureşti.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *