Se înființează centre de pregătire pentru piloții ucraineni pe F16. Antrenamentele ar putea avea loc și în România

Europa de Est va găzdui un centru de pregătire pentru piloți ucraineni care vor zbura pe avioane de luptă F16, a anunțat Ministerul olandez al Apărării. Analiștii militari speculează că centrul ar putea fi înființat în România sau Polonia. Olanda, împreună cu Danemarca, având sprijinul Statelor Unite ale Americii, lucrează la înființarea unui centru de pregătire pentru piloții ucraineni care vor zbura pe avioane de luptă F-16 Fighting Falcon, potrivit Ministerul Apărării olandez.

Forțele Aeriene Române au achiziționat recent 32 de avioane F-16 Fighting Falcon din Norvegia, cu aproape 400 de milioane de euro. Țara noastră mai are o escadrilă de 17 avioane F-16 achiziționate din Portugalia, după ce a retras din serviciu luna trecută aeronavele MiG-21 LanceR.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat statele NATO să nu furnizeze Ucrainei avioane de vânătoare F-16.

„Dacă vor fi desfăşurate la baze aeriene din afara frontierelor Ucrainei, dar sunt folosite în acţiuni armate în interior, va trebui să ne gândim unde şi cum să eliminăm echipamentele folosite împotriva noastră”, a declarat Putin, vineri, la Forumul Economic de la Sankt Petersburg.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *