Secretarul de Stat al Apărării, întâlnire cu asistentul secretarului apărării SUA pentru strategii, planuri și capabilități

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a primit vineri, 18 noiembrie, vizita asistentului secretarului apărării SUA pentru strategii, planuri și capabilități, Dr. Mara Karlin. În cadrul întrevederii bilaterale, la care a participat și însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz, cei doi oficiali au discutat despre situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul ultimelor evoluții ale războiului de agresiune purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Dialogul s-a focalizat și pe principalele elemente ale recentei Strategii de Apărare Națională a SUA și implicațiile acesteia pentru Europa și zona Mării Negre. De asemenea, au fost abordate aspecte privind cooperarea bilaterală în domeniul apărării sub egida Parteneriatului Strategic, cu accent pe importanța prezenței forțelor SUA în România. În context, au fost subliniate contribuția României la securitatea regională  și sprijinul multidimensional acordat Ucrainei.

Cu prilejul vizitei în România, secretarul de stat Simona Cojocaru l-a însoțit pe oaspetele american într-o vizită în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde este staționată Brigada 2 din cadrul Diviziei 101 Aeropurtate a SUA.

În cadrul unei întâlniri cu trupele SUA, oficialul român a evidențiat rolul esențial al acestora pentru postura de apărare și descurajare pe flancul estic al NATO, mulțumind guvernului american pentru angajamentul pe termen lung luat pentru întărirea securității în regiunea noastră. A evidențiat, de asemenea, cooperarea excelentă în domeniul instrucției în comun, fiind salutate rezultatele foarte bune ale exercițiului „Justice Sword 22.2”, care a avut loc luna aceasta la Cincu, reunind peste 1.200 militari și 400 de mijloace tehnice.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *