Sediul ISU Mureș stă pe un strat de PLUMB! Descoperirea a fost făcută la reabilitarea clădirii

O descoperire neașteptată a fost făcută în urma reabilitării sediului ISU Mureș. Clădirea stă pe un strat de plumb care nu mai poate fi eliminat. Stratul de plumb a fost folosit la ridicarea clădirii, ca izolație, iar acum nu mai poate fi eliminat, transmite Rador.

Pe de altă parte, stratul de plumb este izolat și nu prezintă niciun fel de pericol, a arătat șeful ISU ”Horea” Mureș, general Călin Handrea:

Ne-a povestit constructorul că izolarea dintre fundație și clădire s-a făcut cu plumb, ceea ce i s-a părut și lui foarte interesant pentru că plumbul, și atunci ca și acum, este un element destul de rar și scump. El e izolat. Dacă ar fi trebuit eliminat, ar fi trebuit cu totul demolată clădirea pentru că, efectiv, izolează toată fundația de clădire. (…) Clădirea își va recăpăta forma care a fost inițial pentru că proiectantul a căutat în arhive și a găsit poze cu clădirea de acum aproximativ o sută de ani.”

Lucrările de la sediul inspectoratului ar fi trebuit să se termine în acest an, însă din cauza unor elemente suplimentare acestea se vor finaliza în primăvara anului viitor.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *