Șef din poliția locală a Sectorului 1 și subalterni ai săi reținuți de DNA: Luau până la 14.000 de euro șpagă. Sexy-polițistele, vizate de anchetă

Procurorii DNA de la Secția de combatere a corupției l-au reținut pe șeful Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban din Poliția Locală a Sectorului 1 și pe doi subalterni ai acestuia, pentru fapte de luare de mită, după ce aceștia ajunseseră să ceară până la 14.000 de euro pentru un control „dirijat“.

Concret, au fost reținuți:

AVRAM MARINA-ROXANA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– luare de mită în formă continuată,

– trafic de influență în formă continuată,

– fals intelectual în formă continuată,

– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,

– instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic,

– instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,

– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,

IORDACHE FLORENTINA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– luare de mită în formă continuată,

– trafic de influență în formă continuată,

– fals intelectual în formă continuată (două acte materiale),

VOINEA DRAGOȘ-GEORGE, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– luare de mită în formă continuată,

– complicitate la infracțiunea de fals intelectual.

Viața „dură„ a unui „local“….

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care arată că în perioada 2023 – 2024, în contextul efectuării unor controale la mai multe societăți comerciale cu puncte de lucru în Sectorul 1 al Capitalei, cei trei inculpați ar fi pretins de la reprezentanții acestora sume de bani cuprinse între 2.500 euro și 14.000 euro (în total 26.500 euro) și ar fi primit de la aceștia, în total, sumele de 18.000 euro și 2.500 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de inculpați, printre altele, pentru:

– a confisca o sumă de bani inferioară celei realizate ilicit de una dintre societățile controlate (s-ar fi dispus confiscarea doar a sumei de 214.708 lei, nicidecum a încasărilor totale – aproximativ 1.353.000 lei);

– a aplica rapid sancțiuni contravenționale astfel încât societatea controlată să nu acumuleze încasări prea mari în perioada suspendării activității, iar sumele obținute ilicit de societate, în perioada suspendării, să fie confiscate doar parțial,

– a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru lipsă autorizație de funcționare.

2. În perioada 11-20.01.2023, inculpatele Avram Marina-Roxana și Iordache Florentina ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (cercetat într-un dosar penal pe linie de disciplină în construcții) suma de 6.000 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unui lucrător de poliție din cadrul Secției 1 Poliție și că, printr-un intermediar, îl va determina pe acesta să dispună în cauza respectivă o soluție favorabilă omului de afaceri.

Inculpaților Avram Marina-Roxana, Iordache Florentina și Voinea Dragoș-George li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 05 iunie 2024, cei trei inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție. Marți au fost percheziții de amploare la Poliția Locală din Sectorul 1, vizați fiind șefi din instituție, care ar fi luat mită între 5.000 și 20.000 de euro de la patronii teraselor.

„În cursul zilei de 04 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 8 (opt) locații situate pe raza municipiului București, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, a transmis DNA.

Potrivit Realitatea Plus, ancheta vizează și două polițiste de la Poliția Locală care fac senzație pe internet cu poze din locații de lux.

Direcția Generală Anticorupție (DGA) din MAI a făcut percheziții la sediul Poliției Locale din Sectorul 1 al Capitalei.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *