Șef din Poliția Locală, concediat după ce a condus băut și s-a răsturnat cu mașina

Șeful Biroului Ordine și Liniște Publică din cadrul Serviciului Poliția Locală Alba Iulia, Marin Calota, a fost destituit din funcție după ce a condus băut cu o alcoolemie de 2,27 la mie, scrie alba24.ro. Decizia a fost luată după ce a fost condamnat definitivă în instanță, pentru conducere sub influența alcoolului.

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Emil Popescu, a precizat pentru alba24.ro, că a fost emisă dispoziția de încetare a raportului de muncă. Condamnarea în instanță a rămas definitivă prin decizie din octombrie la Curtea de Apel Alba Iulia. În cazul său, Judecătoria Alba Iulia a decis, în 3 iunie 2022, un an de închisoare cu suspendare.

„În data de 25.07.2020, în jurul orei 18.40, inculpatul Calota Marin a condus autoturismul marca OPEL cu nr. de înmatriculare (..) pe DJ107L pe raza localității Totoi, pe fondul consumului de alcool şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum umed, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a ieşit în afara carosabilului, răsturnându-se. Echipajul de poliţie sosit la locul accidentului l-a testat pe inculpatul Calotă Marin cu aparatul etilotest marca Drager, rezultatul fiind 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testului nr. 00199, aşa cum rezultă şi din procesul – verbal de constatare a infracţiunii încheiat în data de 25.07.2020 şi din înscrisul aflat la fila 19. Inculpatul a fost condus la Spitalul Judeţean Alba, unde la ora 19:37 i-a fost recoltată prima probă de sânge, iar la ora 20:37 cea de-a doua probă de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Din buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie  (…) din data de 03.08.2020, emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, reiese că la data de 25.07.2020, ora 19:37, inculpatul avea o îmbibaţie alcoolică de 2,27 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,83 g/l la a doua probă, recoltată la ora 20:37. Fiind audiat în calitate de suspect și ulterior în calitate de inculpat, a recunoscut săvârşirea faptei”, se arată în motivarea instanței de fond.

Decizia definitivă a venit în data de 12 octombrie 2022, unde Curtea de Apel a respins apelul bărbatului. El a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și la muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia sau în cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *