Șeful Statului Major al Apărării, gen. Petrescu, întrevedere cu secretarul general al Consiliului Securității Naționale al Turciei

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit joi, 31 august, la sediul MApN, cu secretarul general al Consiliului Securității Naționale al Președintelui Republicii Turcia, Seyfullah Hacımüftüoğlu, aflat în vizită oficială în România.

Agenda întrevederii s-a axat pe subiecte referitoare la cooperarea militară bilaterală și în cadrul NATO, cu accent pe importanța asigurării securității și stabilității în regiunea Mării Negre, în contextul evoluției războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina. Alte teme de discuție au fost intensificarea colaborării în domeniile educației militare, precum și continuarea pregătirii și instruirii în comun, în vederea creșterii interoperabilității forțelor armate.

Șeful Apărării a evidențiat cooperarea militară cu Turcia în cadru aliat și al inițiativelor regionale pentru stabilitate în zona extinsă a Mării Negre și în Balcanii de Vest. De asemenea, a mulțumit pentru prezența militarilor turci în comandamentele multinaționale de pe teritoriul României, cooperarea cu Forțele Navale, precum și pentru dislocarea planificată, începând cu anul acesta, a unor aeronave turcești pentru executarea misiunilor de Poliție Aeriană Întărită în România.

Cele două delegații au agreat intensificarea cooperării dintre cele două state în domeniul apărării, precum și disponibilitatea continuării dialogului politico-militar.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *