Șeful Statului Major al Apărării, gen. Petrescu, la Conferința şefilor Apărării din Balcani

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, va participa, în perioada 17-19 mai, la cea de-a XVI-a ediție a Conferinței șefilor Apărării din Balcani pe probleme de cooperare militară, organizată la Sofia, Bulgaria. Pe agenda de lucru a forumului se regăsesc analize privind situația de securitate în zona balcanică, precum și modalități de colaborare între statele din regiune.

În marja conferinței, șeful Statului Major al Apărării participă la panelul de discuții „Regional military connectivity and military mobility as a highlight of the partnership in the Balkans – exploring innovative ways for integration and cooperation”. De asemenea, generalul Daniel Petrescu va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său din Turcia.

Forumul se desfășoară anual și reunește șefii Apărării din nouă țări din Europa de Sud-Est: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia și Turcia. Acesta are drept scop dinamizarea cooperării militare regionale prin întărirea securității și asigurarea unui climat de stabilitate în regiunea Balcanilor, identificarea și dezvoltarea unui mecanism regional de gestionare a crizelor și participarea în comun la exerciții pentru creșterea interoperabilității forțelor armate din regiune. La această ediție a conferinței sunt invitați și șefii apărării din Croația și Slovenia, precum și reprezentanți de nivel înalt ai NATO și UE.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *